dinsdag 23 juni 2009

Orlando in Cijfers

Niet iedereen snapt hoe groot Orlando is. Veel mensen vinden ons kleine kikkerlandje al groot. Daarom leek het me een mooie gelegenheid eens een stukje te wijden aan het complexe Orlando en het circus wat daar iedere dag van start gaat.

Om te beginnen moet je begrijpen dat de stad Orlando (dus niet het district) 242 vierkante kilometer beslaat. Op dit relatief kleine stukje land wonen 1.6 miljoen mensen Ongeveer 17,5 % van de bevolking van Orlando bestaat uit hispanics en latino's, 26,9 % is van Afrikaanse oorsprong en 2,7 % van Aziatische oorsprong.

Tussen deze lokale bevolking wandelen ook nog eens een kleine 40 miljoen toeristen ieder jaar door dit stadje. van deze 40 miljoen bezoeken er gemiddeld 25 miljoen de pretparken van Disneyworld, en u maar denken dat wij de enige idioten waren ;-))

Sommige zullen het al weten maar Orlando wordt ook wel eens de speeltuin van de wereld genoemd en daar hebben ze een goede reden voor.

In Orlando alleen zijn al meer dan 50 attractieparken en attracties te vinden waaronder Disneyworld, Universal Studio's en Seaworld. Deze attractieparken zijn bij elkaar goed voor zo'n 100.000 banen.

Het hotel waar wij naar toe gaan bevindt zich op de International Drive. Dit is een soort sociale hangplaats voor toeristen en ander gespuis wat de staat liever niet tussen het gewone volk in heeft.

Deze straat is 23 kilometer lang en op deze weg bevinden zich 485 winkels, 150 restaurants en meer dan 100 hotels. Wat zegt u toeristisch?? welnee hoe komt u erbij ;-))

Ik had het eerder al over de grootte van Orlando nl. 242 vierkante kilometer. Hiervan heeft Disney voorlopig 111 vierkante kilometer in gebruik. Dit stukje land hebben zij gebruikt om 4 pretparken, 2 waterparken, 25 resorts en 2 uitgaangs-gebieden te bouwen.

U snapt Orlando moet het vooral hebben van de toeristen. Deze toeristen komen en gaan iedere dag met 960 vluchten in en uit het beloofde land.

Even denken....ben ik mischien nog iets vergeten??.....Oh ja het weer.

In Orlando schijnt 360 dagen per jaar de zon (behalve als wij er zijn natuurlijk).
In September schijnt gemiddeld 8 uur zon per dag en is het er ca. 31 graden celcius
In Oktober gemiddeld 8 uur zon per dag en ca. 28 graden celcius. Kortom beter dan hier.

Nou dat was het wel zo'n beetje. Als we terug zijn van vakantie zullen we een korte toets afnemen bij alle lezers van dit log om te kijken of zei de info wel goed tot zich genomen hebben.

Groetjes,

Jeroen

donderdag 18 juni 2009

De 100 voorbij!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Allereerst welkom op dit log. Het oude had niet genoeg ruimte om foto’s te plaatsen dus ik heb deze daarvoor maar opgezet.

We zijn de 100 dagen grens voorbij!!!!!
En dat betekent dat ik weer wat mag plaatsen op dit log.

Ik heb inmiddels begrepen dat ze in Orlando al druk bezig zijn met de voorbereidingen voor mijn verjaardagsfeestje. Hier een filmpje van de repetities:















Verder gaan we proberen om dit jaar naar de Everglades te gaan en dat te doen met deze tour: http://travelport.vo.llnwd.net/o23/gatortours/Miami_airboatvoiced.htmlKlein nadeel: Aangezien het ruim 3 uur rijden is moeten we om 6:15 s’ochtends klaar staan

Verder nog een ander leuk nieuwtje. Het heeft eigenlijk niks met de vakantie te maken maar ik plaats het lekker toch. We hebben inmiddels een nieuwe auto. Namelijk deze:


De oude Toyota StarSlet heeft ons na 5 jaar trouwe dienst bewezen eindelijk zijn laatste adem uitgeblazen. En zo kwamen we na eerst een oude Mazda gekocht te hebben op deze uit. We hebben nu eindelijk een auto met stuurbekrachtiging en dat is een genot.

Maar goed dit blog heet Orlando2009 en niet Opel2009 dus back to business.

Ik heb eerder op dit blog al een paar filmpjes gezet van Disneyword maar ik heb toch het idee dat ik daarmee Universal Studios en het bijbehorende park Islands of Adventure echt te kort doe dus hier nog een paar filmpjes over deze parken:

Allereerst het "hoofdpark" Universal Studios

En het "achtbanenpark" Islands of Adventure

Ten slotte nog wat huishoudelijke mededelingen:
Mocht je op de hoogte willen blijven van dit log en elke keer als er een stuk geplaatst wordt bericht wil krijgen? Stuur dan even een e-mail naar: jeroen6@hotmail.com .

Verder zal ik nog even uitleg geven over hoe je kan reageren op mijn geschreven werk. Je klikt onder het desbetreffende stuk op reacties vervolgens kies je in het vakje profiel of anoniem of naam/url(indien je voor het laatste kiest hoef je alleen je naam in te vullen) en voilla er kan gereageerd worden!!!

Nou dat was het weer voor dit stukje. De dagen tellen verder af en wij doen gezellig mee.

Groetjes,

Jeroen en Erica

dinsdag 16 juni 2009

Vliegtijden

Zo daar ben ik weer,
Hieronder een schema van de vliegtijden: (moeite met lezen? klik op het plaatje)











LET OP:Deze tijden zijn lokale tijden. Dit wil dus zeggen dat de tijd van Aankomst en vertrek in Amerika de tijden zijn die daar gelden (anders zouden we binnen 3 uur naar Amerika vliegen en van zulke reistijden kunnen we alleen nog maar dromen).


Deze tijden kan je via de site makkelijk bijhouden via de klok die links in het menu staat. Deze geeft de Amerikaanse tijd weer.


Als wij in de lucht zitten kunnen jullie de vlucht volgen via deze link: http://www.unitedairlines.nl/core/english/SI/flightstatus.html

Gewoon onderin het vluchtnummer in voeren (zie bovenstaand schema) en je ziet precies waar we zijn. Ik ga nu weer ophouden met typen en neem me voor om tot de magische 100 dagen grens niet meer te posten (of er moeten nog wijzigingen plaats vinden).

Rest mij niks anders dan iedereen een fijne lente te wensen

Groeten,
Jeroen

Wijzigingen

Hoi hoi,

Sneller dan verwacht een nieuw bericht

Allereerst kunnen we jullie melden dat we imiddels besloten hebben een auto te huren de laatste week van de vakante (van 3 t/m 10 Oktober) en wel deze:Wat zegt u lekker fel kleurtje?
Ook daar hebben we een goede reden voor. Dit is ongeveer het formaat van een parkeerplaats bij Disneyworld

en je kan je voorstellen dat een knalgele auto er wel uitspringt dus makkelijk te vinden


Verder nog ander nieuws: Het hotel belde me vanochtend op dat het door ons gekozen hotel ineens € 130 duurder was geworden!!! Dus ik heb haar vriendelijk gevraagd een ander hotel te kiezen omdat de kosten anders wel heel hoog worden.

Uiteindelijk zijn we op het Travelodge Hotel uitgekomen (inderdaad hetzelfde hotel van de afgelopen 2 reizen), Dit hotel is inmiddels aardig opgeknapt en heeft sinds kort ook internet op de kamer.

Voor wie zich het hotel niet meer kan herinneren hier nog een aantal foto's



Het hotel van buitenaf:


En de kamer:


Nou dat was het voorlopig dan toch echt even. Ik spreek jullie weer zodra de vluchttijden binnen zijn!!



Groetjes,

Jeroen

Geboekt

Hallo lieve mensen,


We hebben vandaag dan toch eindelijk geboekt.
Het is nu echt definitief jullie zullen mijn verjaardagscadeau naar Orlando moeten brengen want ik ben er niet .
We vliegen op 26 September over de grote plas weer naar Orlando en verblijven in het Comfort Inn hotel op Sand Lake Road een leuk budgethotel met mooie grote.....wat zit ik nou te typen kijk zelf maar:

De ingang

De kamer

Zo dat weten julle ook weer.

Het enige probleem was dar we ons lichtelijk hebben vergist in de locatie van het hotel. We dachten dat het aan de grootste winkelstraat van Orlando lag namelijk de International Drive, helaas helaas pindakaas ligt het er 10 min. lopen vandaan..Maar waarom lopen als je gereden kan worden, er rijdt een soort busje vlak langs ons hotel wat ons binnen mum van tijd af zet op de Int. Drive. Helemaal geweldig vooral de kleur!!!!!!!!

Zo dat was voorlopig even de info (zal wel snel weer een nieuw bericht komen als de vluchtgegevens binnen zijn) maar voorlopig is de 1e vakantie van het jaar alweer geboekt, en hoe associaal 2 maanden na deze vakantie gaan we alweer, ik heb altijd oud en nieuw eens in mijn korte broek willen vieren en ja als je moeder dan is Spanje woont dan is er maar 1 antwoord.....3 x raden .

Afijn ik ga weer afsluiten, tot gauw en vergeet vooral niet te reageren vindt ik ook leuk

Groetjes,

Jeroen

Disneyworld

Jarenlang heb ik jullie verveeld met een weblog waarin ik van alles vertelde over Disneyworld. Nu heb ik eindelijk de mogelijkheid jullie een stukje hiervan te laten zien.

Dit is een soort overzicht van Magic Kingdom dit is eigenlijk het "hoofdpark" wat ook sterk lijkt op Disneyland Park in Disneyland Parijs. Dit park was het eerste park wat in "Disneyworld" werdt gebouwd en stamt uit 1971

In 1982 werdt het 2e park geopend EPCOT genaamd. Dit park bestaat voor het ene deel uit Leerzame attracties over nieuwe technologie.

Aan de andere kant van het park staat World Showcase. In World Showcase kun je van Canada naar Mexico reizen terwijl je door Marokko, Frankrijk en Italiƫ loopt. Elf landen hebben hier een paviljoen, waar typische bezienswaardigheden, entertainment, eten en cadeaus uit die regio te vinden zijn. Sommige landen hebben nog een attractie, zoals Canada, Noorwegen, China, The American Adventure, Frankrijk en Mexico.

Afijn kijk maar:

Het 3e park van Disney heet Disney Hollywood studios en komt uit 1989.
Je raadt het al dit park staat volledig in het teken van Films. FILMPJE!!!!

In 1998 is het 4e en tot nu toe het laatste park gebouwd genaamd Animal Kingdom. Dit is geen dierentuin alhoewel er wel heel veel dieren rondlopen maar een park waarin de attracties allemaal in verband staan met de wereld van flora en fauna.

Zo dat waren alle parken die Disney in beheer heeft in Orlando. Veel kijkplezier en tot binnenkort!!!

Groeten,

Jeroen

De vlucht

Zo...

Zoals beloofd hierbij wat foto's van de vliegtuigen waarmee wij onszelf naar het beloofde land zullen laten vervoeren. United Airlines vliegt met boeing's 777 richting Amerika. En die zien er zo uit:Vliegen met United heeft een aantal voordelen teneerste zijn ze de goedkoopste...en ja we zijn nog steeds Nederlanders dus voor een dubbeltje op de eerste rang.

Ten 2e beschikt United Airlines over een schermpje in de stoel voor je waar je continu naar 6 films kan kijken dus vervelen hoef je je niet. Deze schermpjes zitten in de hoofdsteun van de stoel voor je. Kijk maar!!
Tot zover voorlopig onze vluchtgegevens. De tijden ect. zullen wel komen als we alles geboekt hebben maar das logisch

3 x is scheepsrecht

Hoi,

De kogel is door de kerk (sorry voor de gelovigen). We gaan weer naar Orlando dit jaar en wel van 26 September tot 10 Oktober.

Ik heb namelijk besloten om dit jaar mijn verjaardag in Orlando te vieren. En jullie zijn allemaal uitgenodigd .
Moneteel zijn we druk bezig met offertes opvragen bij verschillende reisorganisaties dit is best effectief, ik weet niet of het iets te maken heeft met de economische crisis maar reisbureau's concureren momenteel alsof hun leven ervan afhangt. Dit kan echt dik honderd euro schelen.

Dit is de 3e keer dat we naar Orlando gaan en ook de 3e keer dat ik een reisverslag zal bijhouden. Maar we gaan het dit jaar eens anders aanpakken.

We zijn inmiddels in bezit van een laptop en zullen onze hotelkeuze af laten hangen van de mogelijkheid tot draadloos internet op de kamer. Dus voor mij geen uren meer in de lobby van een hotel achter een computer die al zo oud is dat ie op stoom loopt (of was het nou toch rook wat er uit die pc kwam vorig jaar?).

Nee gewoon lekker vanaf de hotelkamer iedere dag een sfeerimpressie van foto's met daaronder een begeleidende tekst. Dus geen ellelange verhalen meer maar gewoon foto's die voorzich spreken.

Ik zet zo nog even wat foto's online en misschien wat filmpjes.

Dus wij zijn weer traceerbaar op vakantie al duurt het nog heeeeeel lang(hoe lang? dat staat links onderin het scherm)

Groetjes,.
Jeroen