dinsdag 29 september 2009

Dag 3

Vandaag de 3e dag en we zijn nog vroeger wakker dan dag 2 (is dit een omgekeerde Jetlag?). 2 jaar geleden sliepen wij ook in dit hotel en zijn in contact gekomen met een receptionist Jose (spreek uit Ghoosee). Deze man kan hier zo als Stand-Up commedian aan de slag maar heeft er voor gekozen in een hotel te werken.

Deze man vertelde ons toen dat hij helemaal gek was van het Nederlandse voetbalteam. Niet omdat hij de sport zo leuk vindt (hij kijkt bijna nooit voetbal) niet omdat wij Nederlanders zo sympatiek zijn ;-) nee omdat hij de shirts zo mooi vindt :-S.

Nu hebben we natuurlijk onze voorbereidingen getroffen en een oranje voetbalshirt gekocht voor de beste man. We gaan naar beneden en komen bij de balie aan hij kijkt ons aan en ergens is herkenning. Dan heel langzaam.....Zijn jullie die mensen uit Nederland? BINGO!!!! GAAT U DOOR VOOR DE HOOFDPRIJS??? We overhandigen hem het shirt en Jose weet niet wat ie moet zeggen. Tranen schieten nog net niet in zijn ogen, hij begint te stotteren we krijgen een hand, Erica krijgt nog een zoen.

We babbelen verder tot de bus komt want vandaag staat Disney weer op het programma.
We besluiten naar de Hollywood studios te gaan (het voormalig MGM) We vragen nog aan de buschauffeur of hij toevallig onze zonnebril gevonden heeft maar hij weet van niks. We lopen de bus in en dan ineens hoor ik Erica HE!!! KIJK NOU!!! de zonnebril licht nog keurig op de stoel waar we gisteren op zaten op weg naar het hotel.

Intens tevreden zet ik mijn zonnebril op achter de zonwerende ramen van de bus en we gaan op weg naar het park.

In dit park is net een nieuwe attractie geopend. Het betreft een attractie waarin 3D, schieten en heel hard ronddraaien in een karretje gecombineerd worden. Hilarisch natuurlijk. Dit denkt alleen iedereen waardoor dus op het moment dat het park open gaat de storm mensen alsof de huishoudbeurs in Disneyworld is massaal naar de attractie rent om een zogenaamde fastpass te verkrijgen. Kinderen worden van moeders gesleurd, Shirts worden kapot getrokkken....

ok ik overdrijf.

Maar druk is het wel. Een fastpass is een systeem van Disney waardoor je in een kastje bij de desbetreffende attractie je toeganskaartje in moet stoppen. Hierdoor komt er een ander kaartje uit met een tijdsbestek van een uur. Dit voor een later moment voor de dag. Hier raken we aan de praat met een Amerikaans stel en we vragen ze waarom er zoveel kinderen rondlopen terwijl het volgens mij nergens vakantie is.

De Amerikaan schiet meteen in de verdediging en vertelt dat hij ook 2 kinderen heeft. Maar dat ze ze een dag van school houden. Ze krijgen volgens deze meneer dan wel nog steeds hun educatie omdat ze s'middags naar Epcot gaan en dit park staat in het teken van.....juist educatie. jaja zo lusten we er ook nog wel een paar denken we.

Vandaag is een bloedhete dag zonder wolken zonder regen. Dus het is zaak veel te drinken. Dit doen we met een veldfles die we in Nederland gekocht hebben en deze vullen we continu bij kraantjes die door het hele park staan. Als het middag is en we de nieuwe parade gezien hebben. Besluiten we voor de educatie ook nog even naar EPCOT te gaan. Hiervoor maken we gebruik van het super goed geregelde Disney-transport die continu bussen heeft rijden tussen de 4 parken.

Hier aangekomen doen we nog 2 attracties waarvan 1 in houdt dat je 40 minuten in een karretje mag zitten die je langs verschillende scenes voert. Uitgerust beginnen we aan de avond. We hebben inmiddels gezien dat de vuurwerkshow vanavond is en besluiten te blijven to 9 uur.

Maar dan moet er nog wel gegeten worden. In EPCOT is momenteel een festival aan de gang het zogenoemde Food & Wine Festival. Klinkt goed toch?

Dit betekend dat een stuk of 30 landen hun specialiteiten op het gebied van eten en drinken mogen aanbieden in kleine porties. Deze kosten tussen de 3 en de 5 dollar per stuk. Dus gaan we op pad om vanavond een soort van tapas te gaan eten van verschillende landen.

We eten een bladerdeeghapje met Spinazie en kaas in Griekenland, Lam uit Wellington, falafel uit Marroko en we sluiten het feestmaal af met een stuk Apfelstrudel uit Duitsland.

Hierna besluiten we nog een bootritje te maken in het paviljoen van Noorwegen. In de wachtrij van deze attractie hebben we 3 Amerikanen voor ons die denken dat wij geen Engels spreken en beginnen er vrolijk op los te roddelen. Ik hoor dit zo eens aan en besluit dat ik er niks aan doe omdat het geweldig is om te horen hoe Amerikanen over buitenlanders denken.

Hierna zoeken we een goed plaatsje op voor de vuurwerkshow die we nu dus voor de 3e keer bekijken 1 x in 2006 1 x in 2007 en nu dus. Het vuurwerk is geweldig en nog geweldiger iedereeen wordt verzocht te blijven zitten tijdens de show zodat iedereen het goed kan zien. Dit is een welkome regel voor onze voeten.

Na de show is het tijd om naar het hotel te gaan. Bij de bushalte aangekomen komt er een Engelse vrouw aangelopen die denk ik mijn gedachten kan lezen. Zodra ze aankomt laat ze zich tegen een hek aan lazeren en plaats te opmerking "MAY I DIE NOW?". My vote exactly.

We hijsen onszelf in de bus en 3 kwartier later komen we aan in het hotel (zal blij zijn als we Zaterdag die auto hebben)

Dit was het effetjes. Het verslag van vandaag schrijf ik morgen en nu gaan we SJOPPEN!!!

Groetjes,

Jeroen & Erica

Dag 2: Magic Kingdom

Dag 2 de dingen moeten geregeld. We hebben een aantal plannen deze vakantie die wat voorbereidingen nodig hebben.

Dus gaan we om 8:00 naar de lobby van het hotel om ons te melden bij de concierge desk van het hotel. Deze man kan alles regelen, Disney-Tickets, I-Ride passen, Avondshows maar niks van dit alles wij komen voor een excursie en weten precies welke.

Thuis op het internet hadden we de deze reis al gevonden. Het betreft een dagexscursie naar de Everglades en Miami. De beste man dacht dat we nog diezelfde dag mee wilden (dit terwijl de bus hiervoor om 6 uur vertrekt) en begon verwoedt te bellen. Na hem duidelijk gemaakt te hebben dat we dit niet vandaag hoefden te doen verscheen er een opgeluchte blik.

De reis is nu geboekt voor aanst. Donderdag.

We eten ons ontbijtje (Grilled sandwiches) bij de IHOP en komen erachter dat de gratis refills hier afgeschaft zijn. Hierna pakken we de bus van 10:20 naar Epcot om vanaf hier met de monorail naar Magic Kingdom te gaan.

Zo gezegd zo gedaan, we gaan de bus in en 20 minuten later worden we keurig af gezet bij de grote zilveren bol van EPCOT. We pakken de monorail naar Magic Kingdom. Deze monorail heeft nog 1 extra stop ergens anders. Maar na de 1e stop gaan we niet naar Magic Kingdom maar terug naar EPCOT...oeps foutje we hadden op de eerste tussenstop moeten overstappen op een andere monorail. Nouja we hebben vakantie,

We blijven lekker zitten tot we weer terug zijn via EPCOT op de 1e tussenstop en pakken nu wel de goede monorail. Deze monorail brengt je helemaal tot aan de ingang van Magic Kingdom en rijdt niet langs, niet over, niet onder maar DOOR een hotel heen.

Langzaam komt het kasteel in zicht en begint het besef te dagen....We zijn in Disneyworld.

Hier aangekomen komen we erachter dat ondanks het laagseizoen er nog wel erg veel kinderen zijn. De volgende dag zullen we weten hoe dit komt.

We zijn dit jaar ook van plan om een rondleiding te boeken die je backstage neemt in het Magic Kingdom park. Dit moet gereserveerd worden in het stadhuis van Disneyworld. Wij erheen.

Daar aangekomen werden we geholpen door een heel vriendelijk Japans vrouwtje wat ondanks haar vriendelijkheid niet heel erg goed uit haar Engels kwam. De tour is inmiddels geboekt en zal 7 Oktober plaats vinden.

De dag verloopt met een zonnetje en een regenbuitje. Tijdens deze bui komt het hele park binnen 10 minuten blank te staan van de regen. Het lekkere is wel dat de temperatuur niet zakt en als het 20 minuten later weer droog is is het alsof het nooit geregend heeft.

Onderweg komen we nog een Japans stel tegen waarvan de vrouw zich volledig heeft gekleed in een Minnie Mouse kostuum incl. Strik op haar hoofd, rode bolletjes jurk en gele Crocks.

Om 20:00 vinden we het mooi geweest en besluiten de vroege bus te pakken naar hotel en nog wat te eten in de naast gelegen diner Denny's. Op de kruising van het hotel besluiten we ineens dat het handiger is als de buschauffeur ons hier afzet. We stormen naar voren als 2 goed getrainde Al-Quida leden en vragen beleefd of de chauffeur ons hier eruit wil zetten. Dit doet hij natuurlijk en we gaan lekker eten.

Ik besluit een heerlijke gemarineerde kip te nemen terwijl Erica zich tegoed doet aan een super Sandwich. Als we opstaan kom ik erachter dat ik mijn Zonnebril kwijt ben. We kijken nog 3 keer goed onder alle tafels en komen tot de conclusie dat ik hem tijdens mijn 9/11 manouvre in de bus kwijt ben geraakt. Het is niet anders. We gaan naar het hotel en vallen direct in een diepe slaap.

Dag 1: Lets fly lets fly away

TRRRRINGGGG!!!!!!!!!!!!!!!!

Zaterdagochtend 6:00 de wekker gaat. Tevergeefs want wakker zijn we toch al. Snel eruit de koffers nog een keer controleren *zucht*. De katjes krijgen nog een aai en zitten ons aan te kijken alsof ze weten dat het zover is. De katten-oppas wordt nogmaals bedankt en de koffers gaan in de auto. Op naar Els en Wim (de ouders van Erica).

Als we hier aan komen staat Els al breed lachend in het raam te zwaaien, wie gaat er nou op vakantie hun of wij? of zien ze ons zo graag gaan ;-)) geintje!!!!.

Op schiphol aangekomen checken we de koffers in na een wachtrij van 3 kwartier mooi denken we dit is de eerste wachtrij. Hierna doen we nog een bakkie koffie, nou ja bakkie....Els vondt een bakkie te klein en besloot een halve liter van het zwarte goud te bestellen. Dit drinken we gestaag op onder het genot van een gezellig achtergrond deuntje (iemand besloot het brandalarm te activeren).

Na de koffie komt dan toch het afscheid. Tranen worden geplenkt, de zakdoeken komen te voorschijn...

Eerst een ijsje halen bij de MacDonalds. Dit ijsje is een MCsmurrie met aardbeien waar ik me al zeker een maand op verheug. Helaas het zal het lot wel zijn, het ijsje hebben ze niet..

Dan maar de formulieren invullen, ook altijd een onuitputtelijke bron van vermaak.

Vraag 1: Bent u ooit betrokken geweest bij spionage, sabotage, terroristische activiteiten of staat u op enige manier in verband met de Nazi groep?

Vraag 2: Heeft u meer dan 10.000 cash bij u (alsof ik dan economy reis).

Afijn we vullen alles netjes in en gaan naar de gate voor de volgende stap..de ondervraging.
Hier wordt je apart genomen en krijg je een aantal vragen gesteld zoals: Heeft u uw eigen koffer ingepakt? heeft er iemand iets in uw tas gestopt en als laatst heeft u electronica zoals een laptop bij u??? BEDANKT HE!!!!

Bij het wachten op boarding krijgen we nog de kans om een upgrade te kopen. We mogen businessclass vliegen voor de luttele meerprijs van slechts 462 euro. Even denken we nog dat we in bananasplit zitten en we verwachten ieder moment dat Frans Bauer achter de desk vandaan springt, maar als de eerste mensen zich melden voor de upgrade blijkt toch dat dit echt waar is.

Hierna het vliegtuig in. Dit vliegtuig kan volgens mij wel in verband worden gebracht met WW2. Volgens mij is het vliegtuig namelijk in deze jaren samengesteld.

De vlucht naar Washington verloopt voorspoedig. We eten wat (chicken or pasta?) we kijken wat films (Star Trek, The hangover) we slapen wat. Als we willen landen in Washington heeft de piloot zeker 10 minuten nodig om door het wolkendek te breken en als we hierdoor zijn weten ook wij waarom. Het regent dat het giet. Erica en ik kijken elkaar verbaasd aan en denken meteen dat we ergens halverwege gekeerd zijn en terug in Nederland zijn gekomen.

Dan ons favoriete deel.....de immigratie. Ik kom er zo doorheen, dat wil zeggen ik geef de formulieren af. Unabrauw vraagt me vriendelijk doch dringend of ik op vakantie ga en waar ik dan naar toe ga. Erica daarintegen heeft het zwaarder. Zij krijgt een peleton van vragen op zich af waaronder: hoeveel geld heeft u? enz.

Als we hier allebei heelhuids doorgekomen zijn gaan we de koffers ophalen. Deze pikken we op van de bagageband. Lopen er 20 meter mee en geven ze vervolgens weer af.

En dan is het officieel "WE ZIJN IN AMERIKA".

We eten een broodje bij de subway, we halen een milkshake (nou ja.. slagroomshake) en wandelen naar de eerste de beste souvenirshop. Waar er 2 jaar geleden nog een anti-Bush winkel zat zit nu een ware Obama-Shop. Hier verkopen ze werkelijk alles met Obama erop en als ik zeg alles.....goed voorbeeld: Ze verkopen voor slechts 10 dollar een zakje pinda's met een plaatje van Obama op het zakje. Nu kan ik niet zo goed tegen nootjes dus ik heb deze unieke gelegenheid maar aan me voorbij laten gaan.

Dan lopen we naar de gate voor de vlucht naar Orlando. Rijen mensen zitten op de grond, hangen op de banken. Maar dat is nog niks vergeleken met de mensen die een ware picknick houden op het vliegveld. Zeker 20 tassen fastfood belemmeren mensen om op een stoel te zitten.

Als 1 1/2 uur later dan toch de vlucht vertrekt is het meeste voedsel inmiddels op. We gaan in het vliegtuig zitten en 2 uur later worden we wakker. We zijn in Orlando!! we proberen te juichen maar onze armen redden het gewoon niet om meer als 10 cm. omhoog te gaan.

We lopen naar buiten en vragen een shuttle om ons naar het hotel te brengen. Geen probleem we kunnen wachten duurt maar 40 minuutjes.....goed waar is de taxi standplaats?

15 minuten later en 40 dollar lichter stopt de taxi bij het hotel. Moe maar voldaan stappen wij uit checken in en gaan naar onze kamer. Deze keer zijn we wel slim en controleren de douche de koelkast en de airco voordat we de koffers uitpakken. Deze zijn allemaal ok. Dus de vakantie kan beginnen.

Op het moment dat ik mezelf ter bedde stort hoor ik een harde gil. Er is een salamandertje onze kamer binnen geslopen. Met vereende krachten wordt onze kleine vriend naar buiten gewerkt en vallen we in slaap...

Tot zover dag 1

Na regen......

Komt weer zonneschijn, en dat merken we.

Momenteel is het buiten 35 graden en zit ik lekker in een internet cafe met airco. (weet niet hoe ik airconditioning moet schrijven) (oh ja toch wel kijk maar). Afijn we hebben dus een plek gevonden waar we voor 5 dollar de hele dag kunnen internetten.

Niet dat we daar elke dag tijd voor hebben dus ik beloof niet dat ik iedere dag iets van me zal laten horen maar zal het zeker proberen.

Ik ga zo beginnen met het reisverslag dat doe ik natuurlijk wel in een nieuw stukje. Zoals gezegd helaas zonder foto's maar ja zoals velen al zeggen het is niet het eind van de wereld (en wij kunnen het weten want daar zijn we bijna).

Groetjes,

Jeroen

vrijdag 25 september 2009

Helaas helaas pindakaas


Slecht nieuws!!


De eerder genoemde laptopproblemen zijn helaas niet op tijd opgelost.

Dit houdt in dat ik dit jaar voor het eerst geen weblog kunnen bijhouden.


Ik kan helaas niet anders berichten het spijt me.


Ik kan niet uitdrukken hoe ik hier van baal. Ik heb maanden lang dit log bijgehouden en nu blijkt dat alles voor niks was


Dit is dus naar alle waarschijnlijkheid het laatste bericht op dit weblog.

Volgend jaar gaan we een rondreis maken naar de Westkust en ik beloof dan een weblog met foto's en een verslag van dag tot dag.


Groeten,

Jeroen




woensdag 23 september 2009

Lekker zeg!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lekker zeg!!!!!!!!!!


Nog maar 3 dagen te gaan, nou ja voor mij dan.

Erica is vanmiddag al vrij en heeft dan dus vakantie (nouja koffers inpakken, huis schoonmaken etc. etc.)

Zo op het laatste moment worden we getest op stress-bestendigheid en het oplossen van rampspoed.




Als eerste kan ik melden dat ik de afgelopen 4 dagen ben geveld door een griepje. Ik ben inmiddels weer aan de beterende hand maar ik hoop dat het allemaal goed blijft gaan.



En misschien nog erger....de laptop is kapot. Er is een virus binnengeslopen en daardoor werkt het apparaat niet meer naar behoren. Momenteel zijn wij alles op alles aan het zetten (dankjewel Erwin!!) om deze fout te herstellen. Maar zeker is dat niet.


Wat betekent dit?

Mocht de laptop onverhoopt niet gerepareerd zijn voor de vakantie dan zullen er helaas geen berichten komen tijdens onze vakantie. Ik kan natuurlijk wel in de lobby van het hotel typen maar dan krijg je grote kans op dit soort taferelen

Niet heel fijn dus.

Mocht dit het geval zijn zal ik zeker dit verslag typen als we terug zijn. Maar voorlopig gaan we er vanuit dat alles gewoon weer goed komt en jullie vanaf aanst. Zaterdag mee kunnen genieten met onze avonturen.


Groetjes,

Jeroen

woensdag 2 september 2009

De papieren

Zo daar ben ik weer. Nog maar 24 dagen te gaan en aangezien alles geregeld is is het nu echt alleen nog maar aftellen.




Gisteren zijn dan toch eindelijk de papieren binnen gekomen.




In een mooi mapje zoals we er al 2 hebben
Jaaaaa daar zijn ze dan onze 10 daagse hoppertickets voor DisneyWorld







Voor de Universalparken hebben we een voucher gekregen dus even langs de kassa als we daar zijn en we kunnen ook in deze 2 parken 2 weken lang alle attracties bezoeken


En nog 2 vouchers, 1 voor het hotel en 1 voor de auto (spannend hoor)

Heel spannend we gaan dus dit jaar voor het eerst autorijden in Amerika, maar we kijken er wel naar uit. Weet inmiddels al het nodige over het rijden daar en heb ook wat afslagnummers in mijn hoofd.


Ten slotte kwam ik dit filmpje nog tegen op youtube en ik wou het jullie niet onthouden.